Lähimaidot ja -juustot

Arctic Milk

Vuonna 2010 perustettu Arctic Milk on perinteikäs meijeri Forssassa. Meijerin ykköstuotteen, leipäjuuston, valmistus on kuitenkin peräisin jo toimitusjohtajan isoäidin Hildan ajoilta 1930-luvulta. Juustot, viilit, jogurtit ja muut maitotuotteet valmistuvat suvun perinteisin menetelmin juustomestari Juha Lundströmin johdolla. Ekologisuus ja ympäristöarvot ovat tärkeitä Arctic Milkille.

Kolatun juustola

Somerolla, Pitkäjärven ja Isoniityn kylien rajalla, sijaitsee Kolatun tila. Kolattu on ollut Långsjön kartanon torppa, se sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä itse kartanosta. Kolatun tilan historia alkaa jo vuodesta 1893, nykyisen emännän hallinnassa tila on ollut vuodesta 1991. Nykyisen isäntäparin aikana maatalous on saanut kokea suuria muutoksia ja Kolatun tilalla keskitytään nykyään maitojen jatkojalostukseen.

Satamaito

Osuuskunta Satamaito on toiminut itsenäisenä maidontuottajien omistamana yrityksenä jo yli sadan vuoden ajan. Meijeritoiminta alkoi Porissa vuonna 1902 ja nykyinen Satamaito perustettiin vuonna 1982. Satamaito on 150 länsisuomalaisen tilan osuuskunta, joka tekee hyvää kotiseutunsa ihmisille monin eri tavoin. Maitotilamme sijaitsevat Satakunnassa, Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Wishlist 0
Continue Shopping